Aanmelden

Wil je contact met Sparq Jeugdhulp over de mogelijkheid om aan te melden, dan kun je dit kenbaar maken via het volgende formulier. Let wel op, om in aanmerking te komen voor hulp is altijd een verwijsbrief van het Centrum Jeugd & Gezin, een (huis)arts of medisch specialist nodig. Hieronder lees je wat we doen na het ontvangen van het formulier en over de wachttijd voor behandeling.

En dan?

Nadat het formulier door het aanmeldpunt ontvangen is zetten we de volgende stappen voor je:

01

Een korte uitvraag

Als we voldoende informatie over je hebben gaan we gelijk door naar stap 2. Zo niet, dan nemen we binnen vijf werkdagen contact met je op voor wat aanvullende informatie.

02

Je hulpvraag wordt besproken

Het uitgangspunt is ‘in één keer goed’. We kijken in het Sparq aanmeldoverleg naar wat voor jou de best passende organisatie binnen onze samenwerking is. Hierin kunnen we eventueel ook samenwerken. En als blijkt dat je beter door een andere organisatie kan worden ondersteund, helpen we je altijd bij het vinden van de best passende oplossing.

03

start hulpverlening/Wachtlijst

Natuurlijk willen we jou zo snel mogelijk helpen bij klachten of problemen. Met een behandeling die past bij je hulpvraag. Hoe eerder een behandeling start, hoe beter. Maar er is vaak niet direct plek. Wij doen er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden*, maar helaas loopt de wachtduur om meerdere redenen op. We zijn daarom genoodzaakt om moeilijke keuzes te maken, waarbij we de ene hulpvraag boven de andere moeten stellen. Uiteraard betreuren we dit zeer! We maken hierbij een zorgvuldige afweging ten aanzien van je klachten, je hulpvraag en de ernst van de situatie.

* De oplopende wachttijden in de jeugdhulp zijn een landelijk probleem. Helaas zijn er geen snelle en makkelijke oplossingen om de wachttijden op te lossen. Binnen de regio Zuid-Kennemerland en IJmond zijn we vanuit Sparq samen met de andere drie consortia (samenwerkingsverbanden) in gesprek met de gemeente over de toenemende complexe problematiek en oplopende wachtlijsten. Met ondersteuning van een landelijk gespecialiseerd team Aanpak Wachttijden werken we samen aan een aanpak voor de kortere en langere termijn.

Meer informatie of hulp nodig?

Stuur een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

ieder kind verdient een sprankelende toekomst

een samenwerking van:

Copyright © 2023. All rights reserved.