Sparq Prevent

Te vaak blijven jongeren alleen met hun mentale problemen. Er rust een taboe op het bespreken van mentale problemen en ze weten vaak de weg naar hulp niet te vinden. We kunnen jongeren alleen de hulp bieden die zij nodig hebben als we de handen ineenslaan.

Door uitdagingen in een vroeg stadium op te merken, kunnen we jongeren helpen, erger voorkomen en de druk op de zorg verminderen waarmee de jongeren die het echt nodig hebben op tijd geholpen kunnen worden.


Sparq Jeugdhulp
– een samenwerking tussen Kenter Jeugdhulp, Youz en de Hartekamp Groep in de Regio Zuid-Kennemerland en IJmond – nodigt je graag uit voor Sparq Prevent, op 5 oktober, van 15.00 tot 18.00, op het Haarlem College.

Ieder kind verdient een gelukkige jeugd en een toekomst om met plezier naar uit te kijken. 

Haarlem College

Broekweg 1, Haarlem

woensdag 5 oktober 2022

.

15:00 - 18:00 uur

.

Programma event

15:00 – 15.15    Opening
15:15 – 15:45    Spreker Youssef EL Iandouzi
15:45 – 16:15    Vormgeven aan verandering
16:15 – 16:30    PAUZE
16:30 – 17:00    Spreker Okrah Donkor
17:00 – 17:15    Presentatie veranderig
17:15 – 17:45    Ideeën en oplossingen
17:45 – 18:00    Pitch carrousel en afsluiting 

Wat staat er op het programma?

Tijdens Sparq Prevent komen verschillende inspirerende sprekers aan het woord. Youssef EL Iandouzi deelt zijn persoonlijke verhaal en vertelt over zijn werk op scholen in Hilversum. Okrah Donkor van Triple ThreaT uit Haarlem vertelt over het ontstaan van hun organisatie en over de rol die zij spelen binnen de wijk.

We denken gezamenlijk na over oplossingen om de jeugdhulp efficiënter en effectiever in te richten. Ter afsluiting wordt gaan we in gesprek met een aantal experts over de ideeën en oplossingen. 

Youssef el Iandouzi

Youssef EL Iandouzi is een geboren en getogen in een achterstandswijk in Hilversum. In zijn jeugd heeft hij een aantal hobbels moeten nemen om te staan waar hij nu staat. Die ervaringen neemt hij mee in zijn missie om jongeren te helpen en hun idealen te laten nastreven. 

Als systeembegeleider uit de zorg is hij op een middelbare school in Hilversum begonnen. Eerst met één workshop om mentale gezondheid onder de aandacht te brengen. Nu, twee jaar later, gaat hij met heel HAVO5 een week naar de Ardennen op Mindfullness kamp. Hij vertelt over zijn aanpak en successen op het Alberdingk Thijm College in Hilversum.  

Triple threat

 

Sport, cultuur en lifestyle als middel inzetten om jongeren te helpen op hun pad naar zelfredzaamheid. Dat is de kern van Triple ThreaT. “We willen een positieve omgeving vormen voor jongeren, waarbij zij de mogelijkheid krijgen om hun volledige potentie te benutten.” Een plek met een warm sociaal vangnet, kansen en rolmodellen en waar het familiegevoel hoog in het vaandel staat. 

Triple ThreaT uit Haarlem is de winnaar van “het Grote Appeltje van Oranje 2022” en is hiermee beloond voor hun inzet om de kloof tussen jongeren met en zonder kansen te dichten. Oprichter Okrah Donkor vertelt over het ontstaan van hun organisatie en de rol die zij spelen binnen de wijk. 

SPARQ PREVENT

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Meer informatie of hulp nodig?

Stuur een bericht en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.